SEO för alla

SEO för alla ljudbok

SEO för alla – en snabbkurs i sökmotoroptimering för dig som vill ranka högt på Google är en ljudbok som utkom under sommaren 2019.

ISBN är 978-91-985416-2-5 och det är Magma Audio Publishing som producerat och gett ut boken som bland annat finns på Storytel och på BookBeat. Du kan även köpa den på Adlibris och på Bokus.

Ranka högt på Google

På under en timme (49 minuter) lär du dig grunderna i SEO och kan direkt efter att du lyssnat färdigt dra igång ditt arbete med att sökoptimera för att ranka högre på Google och öka din trafik till din webbutik eller din webbplats .

Boken innehåller fyra delar:
1. Teknisk SEO.
2. Onpage eller onsite SEO, det du behöver göra på din egen sajt med ditt innehåll och din struktur på sidan.
3. Offpage eller offsite SEO, det du behöver göra utanför din egen sajt för att till exempel få andra att prata om dig och länka till dig eller bjuda in dig till event eller poddar eller andra sammanhang för att du är en auktoritet inom ditt område.
4. Tips och råd för att du ska lära sig mer om SEO, som är ett område i ständig förändring och förvandling.

En grundbudskap med denna handbok i SEO är att SEO inte är speciellt svårt och det är min ambition att avmystifiera sökoptimering.

SEO är inte svårt

Man kan ofta få en uppfattning att sökoptimering är väldigt komplicerat och att Google ofta ändrar hur de prioriterar och rankar sajter, vilket förvisso är sant, men de allra viktigaste delarna av SEO som ger mest resultat och mest pang för pengarna och som vi ska gå igenom i den här boken de är relativt enkla – det är ingen speciell magi eller magisk kunskap som behövs: det är din tid och kärlek det handlar om.

Så om du lyssnar på den här boken och sedan jobbar strukturerat med de tre områden som beskrivs i boken, så kommer du snabbt märka positiva resultat och ranka högre på Google.

Länkar till sajter och webbtjänster som nämns i ljudboken SEO för alla:
Google Mobile-Friendly Test
Google PageSpeed Insights
Google Search Console
Google Analytics
Screaming Frog

Infoo.se (SUNET-katalogen)
Topdog.nu
Brath.se
Sökmotorkonsult.se

Här hittar du boken SEO för alla – en snabbkurs i sökmotoroptimering för dig som vill ranka högt på Google:
Adlibris
Bokon
Bokus
BookBeat
Nextory

Läs mer om SEO:
SEO e-handel
SEO checklista