Eric Schmidt på hugget – Google går all-in vad gäller det mobila

Det är inte ofta det är givande att lyssna på någon från Google när man är på konferens. Det brukar vara godkända Powerpoint-bilder, som inte säger något nytt. Vill minnas att ett lågvattenmärke var en konferens i Stockholm i våras, där deltagarna fick lära sig att det finns något som heter sponsrade länkar.

Hur som helst, på LeWeb idag visade Eric Schmidt (arbetande styrelseordförande på Google) att det inte alltid behöver vara så. Han var på hugget, bjöd på sig själv och på nyheter, och stack ut hakan rejält kring iPhone och Android. Eller vad sägs om följande citat från Schmidt: ”Android is ahead of iPhone now, and Android was founded before the iPhone, see Google history.”

Det är tydligt att Google går all-in vad gäller det mobila och att Ice Cream Sandwich (Android 4.0) är en oerhört viktig lansering för Google i kampen med Apple.

Andra viktiga satsningar Eric Schmidt nämnde var Google Indoor Mapping, Chrome (”Chrome is doing exceptionally well”), Google Music och Google TV.

Eric Schmidt flörtade även Frankrike, och president Nicolas Sarkozy, och menade att Silicon Valley behöver konkurrens och att en stad som skulle kunna vara en utmanare är Paris. Tydligen sade Schmidt, enligt Andrew Grill (via Twitter), samma sak om London när hand besökte England. Men oavsett var konkurrensen kommer ifrån så är den naturligtvis nyttig och för Europa – i tider av ekonomisk instabilitet – vore ett tydligt nav för den digitala industrin mer än välkommet.

Och det kanske är här LeWeb gör sin viktigaste insats: genom att skapa en europeisk arena för nya digitala idéer. Där entreprenörer och branschfolk kan träffa varann och utbyta idéer, men även träffa riskkapitalister så att idéerna finansieras och förverkligas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *