Screaming Frog – grodan som hjälper dig med din SEO

Screaming Frog är ett verktyg för SEO – och ett företag som startades i England 2010 – som i likhet med Google och andra sökmotorer spindlar din sajt och visar dig hur Google ser på din webbplats.

Så vad är Screaming Frog i praktiken och hur fungerar det?

Det är ganska enkelt: skriv in din webbadress, spindla och se sedan resultatet av spindlingen. Resultatet kan du sedan tanka ut i Excelformat och ha som ett arbetsdokument för att förbättra sökoptimeringen av din sajt: du kan till exempel se titlar, meta-beskrivningar och H1:or på alla sidor och även antalet länkar som går till respektive sida.

Det finns både en kostnadsfri version (Free Version) av verktyget och en betalversion (Paid Version), som du betalar 149 pund per år för att använda.

Några av de stora skillnaderna är att den version du måste betala för kan hantera betydligt fler sidor och även har en del andra funktioner, som integration med Google Analytics och Google Search Console och egen konfigurering av spindlingen.

Har du en sajt eller webbutik med många sidor rekommenderar jag att du satsar på betalversionen, så att du inte missar några sidor på din sajt bara för att du använder gratisversionen som kan hantera maximalt 500 webbsidor.

Länkar:
Screaming Frog SEO Tool

 

Texten om Vad är Screaming Frog? är hämtad från boken Gräv guld i dina egna kanaler.

Gräv guld i dina egna kanaler finns att beställa på på Adlibris | Akademibokhandeln | Bokus | CDON

Gräv guld i dina egna kanaler finns även på Storytel.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *