Svenska SEO-priset 2023

Vad är Svenska SEO-priset 2023?

Svenska SEO-priset instiftades 2019 och är en ideell organisation med SEO-byrån Pixel Nordic som huvudsponsor. Svenska SEO-priset har sedan start som ambition att uppmärksamma personer, webbplatser och e-handlare som lyckats extra bra med att synliggöra sin sajt i det organiska söket med hjälp av skickligt SEO-arbete.

Den jury som utser Svenska SEO-priset byts ut varje år, men juryns ordförande Henrik Vikström är kvar mellan åren. De som ingår i juryn är framför allt personer som arbetar i SEO-branschen, men även andra som arbetat länge med sökoptimering och som idag sitter på ett företag och ansvarar för det organiska söket där.

Vilka sitter med i juryn för Svenska SEO-priset 2023?

I juryn för Svenska SEO-priset 2023 sitter följande sex personer (utöver Henrik Vikström från Pixel Nordic): Jonna Tetzlaff från NoA Connect, Sara Karlsson från Pineberry, Elias Högberg, Johan Peuron från ARC, Fredrik Hallengren från Klarna – och sen har jag fått förmånen att vara med detta år. Så totalt sju personer som får ta del av alla nomineringar och som slutligen utser vinnarna.

Det kommer bli ett otroligt intressant och utmanande arbete och jag ser verkligen fram emot att få gå igenom alla nomineringar – men det kommer inte bli lätt: det finns otroligt många duktiga och SEO-kunniga personer runt om i Sverige, på såväl byråer som på företag.

Vilka kategorier finns för Svenska SEO-priset?

Det finns totalt 25 kategorier plus två bonuskategorier i årets upplaga av Svenska SEO-priset, allt från Apotek & hälsokost och Barn & leksaker till Utbildning och Vård & hälsa. De två bonuskategorierna består av Årets SEO-insats och Årets raket, två vinstklasser som känns lite extra prestigefyllda då de är av en mer övergripande karaktär.

Kategorierna justeras något från år till år och det tenderar att tillkomma fler kategorier än vad som eventuellt tas bort, plus att vissa kategorier över tid har delats upp (till exempel Finans och Försäkring som i år är två separata kategorier (till skillnad från Svenska SEO-priset 2022 då det var en och samma kategori).

Nominera till Svenska SEO-priset

Vem eller vilka tycker du är värda att vinna Svenska SEO-priset 2023? Nu är nomineringen öppen så gå in på länken nedan och nominera din eller dina SEO-favoriter bland svenska sajter som gjort det bra med sin sökoptimering det senaste året:
Nominera till Svenska SEO-priset 2023

Skicka in din nominering redan nu eller senast 31 augusti 2023.

Nominering Svenska SEO-priset 2023
Nomineringen till Svenska SEO-priset 2023 är nu öppen och stänger den 31 augusti.

Mer om SEO

Vill du lyssna på ljudböcker eller poddar om SEO eller lära dig mer om SEO genom att läsa SEO-artiklar på bloggar och webbplatser? Här kommer några tips på var du löpande kan hitta ny SEO-kunskap eller skaffa dig en bra bas att stå på – oavsett om du jobbar med din SEO själv eller har en byrå som helt eller delvis sköter ditt SEO-arbete:
Artiklar om SEO här på Datadrivet.se
Fler artiklar om SEO hos Ehandelstips.se
Sökpodden från Pineberry
15 SEO-experter om länkar hos Tony Hammarlund
SEO för alla ljudbok hos Storytel och andra ljudbokstjänster

Uppdaterad 7 oktober 2023 – här hittar du vinnarna i Svenska SEO-priset 2023

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *