Vad är Growth Hacking?

Growth Hacking och rollen som Growth Hacker är relativt nya begrepp, men själva uttrycket myntades av Sean Ellis redan 2010.

Growth står för just fokus på tillväxt och Hacker – eller Hacking – står för en arbetsmetod där man löpande testar och förbättrar och inte är rädd för att prova nya och även okonventionella metoder för att hela tiden förbättra och förfina, allt för att driva snabb tillväxt.

Så Growth Hacking är en term som från början kommer från startup-världen och från det fokus på tillväxt och vilja att prova nytt som finns där. Och den som jobbar som Growth Hacker kan enklast beskrivas som en kreativ och nytänkande person som har en mix av teknisk kompetens och marknadsföring i sitt DNA.

Sean Ellis har själv sagt att bakgrunden till att han kom fram med ett nytt begrepp för dessa tekniskt kunniga och väldigt operativa och fokuserade marknadsförare, var den frustration han själv kände när han skulle rekrytera duktiga personer med rätt profil för de startup-företag han företrädde. Och Seans egen definition av en Growth Hacker är:
”A growth hacker is a person whose true north is growth.”

Jag tror vi kommer få se termen Growth Hacking och Growth Hacker betydligt mer framöver, inte minst i jobbannonser från såväl start-ups som företag med stort fokus på digital tillväxt.

Mer om Growth Hacking:

Sean Ellis profil på GrowthHackers.com (community för Growth Hackers)

What is Growth Hacking? (Quick Sprout)

Growth Hacking (Wikipedia)

21 sätt att få fler kunder med ”growth hacking” (ExploreCurate)

Läs mer om vad Growth Hacking och andra digitala begrepp egentligen betyder

2 svar på ”Vad är Growth Hacking?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *